top of page

USKORO PREMIJERA! 

Otkrhnuti                                   Trailer

70 min   |  Jezik : Hrvatski   | Redateljica: Slavica Šnur

Producent: Stipe Majić Pipe

 

OTKRHNUTI
Play Video
"Majka je Kristinu svako malo gledala kroz prozor kako s malenom dječjom peglicom vrijedno pegla haljinice svoje Barbike. Jako je voljela presvlačiti i uređivati svoju lutkicu. Četiri majčina koraka do špajze, kad odjednom - fijuk granate iznad kuće, bez upozorenja, bez uzbune. Dugo je bilo mirno, bez ikakvih naznaka da bi mogao uslijediti napad. U roku jedne sekunde, ugašen je jedan mali dječji život".

NISU ZABORAVLJENI

'Otkrhnuti' - 

film koji  morate vidjeti

Jedna nesretna majka je rekla: "Znate, kad dijete ostane bez roditelja, naziva se siroče, kada žena ostane bez supruga, ona je udovica. A kad vam umre dijete, vas se nikako ne naziva. To je ionako samo jedno stanje u koje upadnete. I svi mi roditelji ostanemo u njemu trajno".  
Redateljica dokumentarnog filma "Otkrhnuti" Slavica Šnur, reći će kako je to film o nenadoknadivom gubitku, boli, ali i oprostu: "Kroz roditeljska svjedočenja željeli smo gledateljima dočarati sliku njihove poginule djece. Svako od njih imalo je svoje  navike, snove, interese i talente. Ta su djeca nažalost, dugi niz godina bila samo statistički brojevi, a to je zapravo, pored svega ostalog što muči te iste roditelje, još jedna nepravda za duboko i trajno ranjene ljude. 2015. godine, sam krenula s intenzivnim istraživanjima ove teme. Nije uvijek išlo glatko. Čak sam ovaj projekt dva puta ostavljala i rekla 'Ja to ne mogu. Preteško je'. Ipak, nakon nekog vremena, zbog grižnje savjesti i nesanice, opet bih se vraćala toj priči.
otkrhnuti-2_5ede79d00b85e.jpg
Nije prošao ni puni sat od Josipova odlaska iz skloništa, na isti pada teška bomba, tzv "krmača". Josipu preostaje jedino da, prije sahrane, potvrdi identitet svojih najmilijih. U trenutku ostaje, kako je sam rekao, bez svoje majke, bez supruge, bez troje djece i četvrtog djeteta na putu. Na pitanje - kako mu je, odgovora: "Volio bih da legnem i ne osvanem".
bottom of page