USKORO PREMIJERA! 

Otkrhnuti                                   Trailer

70 min   |  Jezik : Hrvatski   | Redateljica: Slavica Šnur

Producent: Stipe Majić Pipe

 

"Majka je Kristinu svako malo gledala kroz prozor kako s malenom dječjom peglicom vrijedno pegla haljinice svoje Barbike. Jako je voljela presvlačiti i uređivati svoju lutkicu. Četiri majčina koraka do špajze, kad odjednom - fijuk granate iznad kuće, bez upozorenja, bez uzbune. Dugo je bilo mirno, bez ikakvih naznaka da bi mogao uslijediti napad. U roku jedne sekunde, ugašen je jedan mali dječji život".

NISU ZABORAVLJENI

'Otkrhnuti' - 

film koji  morate vidjeti

Jedna nesretna majka je rekla: "Znate, kad dijete ostane bez roditelja, naziva se siroče, kada žena ostane bez supruga, ona je udovica. A kad vam umre dijete, vas se nikako ne naziva. To je ionako samo jedno stanje u koje upadnete. I svi mi roditelji ostanemo u njemu trajno".  
Redateljica dokumentarnog filma "Otkrhnuti" Slavica Šnur, reći će kako je to film o nenadoknadivom gubitku, boli, ali i oprostu: "Kroz roditeljska svjedočenja željeli smo gledateljima dočarati sliku njihove poginule djece. Svako od njih imalo je svoje  navike, snove, interese i talente. Ta su djeca nažalost, dugi niz godina bila samo statistički brojevi, a to je zapravo, pored svega ostalog što muči te iste roditelje, još jedna nepravda za duboko i trajno ranjene ljude. 2015. godine, sam krenula s intenzivnim istraživanjima ove teme. Nije uvijek išlo glatko. Čak sam ovaj projekt dva puta ostavljala i rekla 'Ja to ne mogu. Preteško je'. Ipak, nakon nekog vremena, zbog grižnje savjesti i nesanice, opet bih se vraćala toj priči.
Nije prošao ni puni sat od Josipova odlaska iz skloništa, na isti pada teška bomba, tzv "krmača". Josipu preostaje jedino da, prije sahrane, potvrdi identitet svojih najmilijih. U trenutku ostaje, kako je sam rekao, bez svoje majke, bez supruge, bez troje djece i četvrtog djeteta na putu. Na pitanje - kako mu je, odgovora: "Volio bih da legnem i ne osvanem".
CROATIA-FILM.com Newsletter

Saznajte prvi

© 2020 By Croatia-film.com

Proudly created by Croatia-film.com

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Vimeo Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon